Modern kantoorpand

Modern kantoorpand
./images/projecten/76/PlanEffect foto 1 960x400.jpg
./images/projecten/76/PlanEffect foto 2 960x400.jpg
./images/projecten/76/PlanEffect foto 3 960x400.jpg
./images/projecten/76/PlanEffect foto 4 960x400.jpg
./images/projecten/76/PlanEffect foto 5 960x400.jpg
./images/projecten/76/PlanEffect foto 6 960x400.jpg
./images/projecten/76/PlanEffect foto 7 960x400.jpg
./images/projecten/76/planeffect-foto-8-960x400.jpg
./images/projecten/76/planeffect-foto-9-960x400.jpg
Omschrijving:

Voor systeemwandenleverancier Plan Effect uit Geldermalsen heeft Bouwbedrijf J.C. Van Kessel uit Geldermalsen de nieuwbouw van een kantoor, productie- en opslagruimte gerealiseerd. Het kantoor heeft een uitstekende zichtlocatie en is gevestigd op bedrijventerrein Hondsgemet, gelegen aan de A15, in Geldermalsen.

De corebusiness van Plan Effect is het produceren en plaatsen van innovatieve wandsystemen van hoogwaardige kwaliteit. Dichte en glazen wandsystemen, al dan niet in combinatie met geïntegreerde kasten of andere maatwerkoplossingen. Het eigentijdse bedrijf uitte de wens voor een modern strak pand met een warme ingetogen kleurstelling. Hiermee wist architect Adrie van Kessel van Van Kessel Architectuur en Projectmanagement B.V. wel raad.

“Door een deel van de tweede en derde bouwlaag te laten verspringen en af te steunen middels kolommen eindigend in een betonnen vijverbak, ontstaat een speels gevelbeeld en wisselende schaduwwerking op de gevelvlakken. Een wat zwaarder metselwerk blok (kleur zwart mangaan) in de hoek van het kantoorgebouw biedt evenwicht aan de gevel. Tegen de verhoudingen in wordt in dit ‘zware blok’ op de eerste bouwlaag een smal en breed volglas raamkozijn gesitueerd, waarachter een loungehoek gebouwd is, en vanwaar op zithoogte een panoramazicht naar buiten ontstaat.”

Een loopbrug over de betonnen vijver vormt de entree, en zo wordt de ingang van het kantoor bereikt. Aan deze zijde liggen dan ook de bezoekersparkeerplaatsen. Tussen de begane grond en eerste bouwlaag is als duidelijk zichtbaar element een betontrap midden in de ruimte gepositioneerd. “Op deze wijze worden de begane grond en de eerste bouwlaag direct aan elkaar gerelateerd wat ook in de gedachtegang qua functionaliteit bij de opdrachtgever het geval is”, aldus Adrie van Kessel. Strak naast de entree is een centraal trappenhuis opgenomen voor de bereikbaarheid van alle bouwlagen. Verdeeld over drie bouwlagen bestaat het kantoor uit 717 m2 vloeroppervlak.

“De custom-made gevels van het kantoor zijn overwegend opgetrokken in vliesgevels met een horizontale belijning en glasvulling met warm grijs in de massa gekleurd glas”, vertelt Adrie. “Deze vliesgevel alsook alle kozijnen zijn geproduceerd en gemonteerd door Entropal Aluminiumbouwers. Hierbij is gekozen voor Schüco Vliesgevels FW 50+ en deurseries AWS 65.”

Tegen het kantoor ligt de bedrijfshal met een oppervlakte van 2000 m2 en een extra tussenvloer van 330 m2. “De buitenzijde van de bedrijfshal is geheel in overeenstemming met de kleurstelling en vormgeving van het kantoor door gebruik te maken van metselwerk accenten, horizontale belijning door een sinusvormige wandplaat en veel glaspartijen met dezelfde glasvulling als het kantoor. Binnen is de bedrijfsruimte licht en ruim qua opzet. Ter plaatse van de werkruimten is voldoende daglicht en uitzicht naar buiten mogelijk. Lichtstraten zorgen ook in het midden van de bedrijfsruimte voor voldoende daglicht. Bijzonder is de enorme structural glazing glaspartij (glas met een blinde bevestiging tegen een aluminium achterconstructie) aan de zijde van de Randweg. Op deze wijze worden de activiteiten van de bedrijfsruimte ook meer zichtbaar voor de buitenwereld”, licht Adrie toe. Functioneel zijn de extra brede sectiedeuren voor bijvoorbeeld het binnenbrengen van de pakketten met aluminium profielen. 

Interieur

Als leverancier van wandsystemen kan het niet anders dan dat Plan Effect een prachtig kantoor heeft met grote open ruimtes en flexplekken met veel glas. In het pand zijn de eigen producten volop toegepast, waardoor het gebouw ook meteen een showroom is.

Extra interessant is dat in het gebouw ook daadwerkelijk gewerkt wordt. Iedere etage is op eigen wijze ingericht met verschillende producten van Plan Effect. Ze fungeren gewoon als werk- en vergaderruimtes. Bezoekers kunnen zo daadwerkelijk ervaren wat de systeemwanden van Plan Effect doen. Wat is de invloed op de ruimte, de sfeer, de werkbaarheid, het geluid en de transparantie.

Details
Opdrachtgever
PlanEffect Systeemwanden
Status
Gereed
Plaats
Geldermalsen
Categorie├źn
Kantoor- en bedrijfspanden
Overig
bruto vloer opp 3.047 m2 eerste paal: burgemeester mr S.W. van Schaijck

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin