Nieuwe duurzame productieruimte en magazijn

Nieuwe duurzame productieruimte en magazijn
./images/projecten/69/kuma foto 1 960x400.jpg
./images/projecten/69/kuma foto 2 960x400.jpg
./images/projecten/69/kuma foto 3 960x400.jpg
./images/projecten/69/kuma foto 4 960x400.jpg
./images/projecten/69/kuma-foto-11-960x400.jpg
./images/projecten/69/kuma-foto-5-960x400.jpg
./images/projecten/69/kuma-foto-6-960x400.jpg
./images/projecten/69/kuma-foto-9-960x400.jpg
Omschrijving:

Planbeschrijving

KUMA II produceert per jaar een grote hoeveelheid kunststof bloempotten. Om de markt te bedienen, breidt KUMA II de productiecapaciteit de komende jaren uit. Voor die uitbreiding was een nieuwe productieruimte en magazijn nodig ter vervanging van de oude productiehal. Daarbij was tevens de opdracht het zo duurzaam mogelijk inrichten van de koeling die nodig is voor het productieproces, ter vervanging van de koelmachine en koeltoren. De kunststof bloempotten worden geproduceerd door middel van spuitgieten, hierbij komt veel warmte vrij. Om te voorkomen dat de temperaturen in de spuitgietmachines te hoog worden, dient de warmte afgevoerd te worden (koelen) en mogelijk benut te worden bij de verwarming van het magazijn, het kantoor en de werkplaats.

Vorm en planopzet
De verschillende ruimten (functies) zijn als verschillende massa’s te herkennen, in volume, kleur- en materiaaltoepassing. De grote volumes zijn zo geplaatst dat het gebouw van ieder zijde een andere aanblik heeft met als doel het minder massaal te laten lijken. Er is gezien de beperkte ruimte gekozen voor optimaal ruimtegebruik. Dit betekent dat een minder courante bedrijfsruimte is gesloopt en de locatie maximaal binnen het vigerende bestemmingsplan is ingevuld.

Ook bij de keuze van het opslagsysteem in het magazijn is uitgegaan van het maximaal benutten van de aanwezige ruimte. Gangpaden kosten ruimte en dus geld. Met behulp van verrijdbare palletstellingen is het mogelijk de gangpaden met ca 80% te verminderen en toch elke individuele pallet te kunnen bereiken. Bij KUMA II is daarom gebruik gemaakt van een zeer robuust verrijdbaar palletsysteem. De verrijdbare stellingen zijn op rails geplaatst en zijn via electromotorische aandrijving verplaatsbaar. De noodzakelijke stellingsprinklers zijn middels speciale flexibele sprinklerslangen gekoppeld aan de rest van de sprinklerinstallatie.

Techniek
Voor het productieproces is erg veel energie nodig: elektriciteit om de kunststof te verwarmen voor bewerking en koeling om de vrijkomende warmte af te voeren. Voor de koeling wordt gebruik gemaakt van koudeopslag in de bodem. Hierbij wordt grondwater onttrokken uit de bodem en staat het via een platenwarmtewisselaar koude af aan het proces. Het opgewarmde grondwater wordt vervolgens weer teruggevoerd naar de bodem. Om te voorkomen dat de temperatuur in de bodem op lange termijn te hoog wordt, is het nodig dat in de winterperiode het grondwater met een lagere temperatuur geïnjecteerd wordt. Bij KUMA II word hiervoor gebruik gemaakt van droge koelers. Afhankelijk van de retourtemperatuur van het gekoeld water en de buitentemperatuur, wordt de vrije koeling door middel van droge koelers ingezet. De warmte uit het proces wordt door middel van een warmtewisselaar overgedragen aan het circuit van de droge koelers. Door middel van de droge koelers wordt de warmte afgestaan aan de buitenlucht. In de installatie voor koeling wordt tevens gebruik gemaakt van een bouwkundige buffer. Deze betonnen kelder met een totaalinhoud van circa 800 m3 bestaat uit een aantal compartimenten zijnde temperatuurniveaus met de volgende verschillende functies.

1.Vraag (koelingsproces) en aanbod (levering vanuit lange termijn koudeopslag) worden op een stabiele manier op elkaar afgestemd, waardoor het proces optimaal verloopt.
2.Het is mogelijk de warmte uit het proces (vrijkomende warmte van de spuitgietmachines) op een hogere temperatuur terug te winnen (circa 40° / 50°). Dit wordt opgeslagen in het warme deel van de buffer. Warmtegebruikers zoals de warmtepomp in het ventilatiesysteem voor de magazijnen, de kantoren en de werkplaats, kunnen hier warmte uit onttrekken.
3.De buffer kan in de nacht bij lagere buitentemperaturen door middel van vrije koeling met koude gevuld worden. Overdag kan hiervan gebruik gemaakt worden.
4.Bij calamiteiten is de buffer te gebruiken als bluswater.

Op deze wijze zijn er geen koelmachines nodig, en daardoor ook geen extra zware voeding voor de koelcompressoren. Tevens is er op deze wijze een optimaal duurzaam koelsysteem voor KUMA II.

Details
Opdrachtgever
Kuma II BV
Architect
Van Kessel Architectuur en Projectmanagement BV
Aannemer
Bouw- en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel bv te Geldermalsen
Status
Gereed
Plaats
Waardenburg (gem. Neerijnen)
Categorie├źn
Kantoor- en bedrijfspanden
Overig
bruto vloer opp ca. 4.691 m2

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin