Autoshowroom en werkplaats

Autoshowroom en werkplaats
./images/projecten/90/Honders foto 1 960x400.jpg
./images/projecten/90/Honders foto 2 960x400.jpg
Omschrijving:

Opdracht
Voor Ford-dealer ‘Honders Auto’s’ een autoshowroom en werkplaats op een beeldbepalende locatie ontwerpen.

Uitwerking
Op een karakteristiek ‘scharnier’punt: kruising Rijksstraatweg, spoorbaan en fietsroute naar de Meterense wijk Kalenberg nabij Geldermalsen hebben we een markant gebouw gesitueerd. Om het bijzondere punt te accentueren is er een modern rond gebouw ontworpen.

Een ronde, glazen showroom van 570 m2 biedt ruimte aan circa 17 luxe auto’s. Door de ronde vorm valt het licht van alle kanten de showroom in, waardoor er minder weerkaatsing en geen donkere gebieden in de showroom zijn, ook geen auto’s die in de schaduw staan.

In het midden van de cirkel staat een pyloon waaraan het grootste deel van de dakconstructie is opgehangen door midden van trekstangen. Op deze wijze zijn er in de showroom verder nauwelijks kolommen en kan de ruimte (voor auto’s) optimaal worden benut. Tevens wordt via de pyloon het hemelwater afgevoerd.

De architectuur is eigentijds: met de staal-constructie in het zicht (dit noemt men wel ‘eerlijke architectuur’) en het ontbreken van plafonds ontstaat er een technische uitstraling, die past bij een automobielbedrijf. Aan de ‘glazen’ cirkel is een rechthoek in zilverkleurige verticale panelen gekoppeld met daarin een kantoor, werkplaats, wasserette en poetsplaats.

Details
Opdrachtgever
de heer R. Honders
Architect
Van Kessel Architectuur en Project Management
Aannemer
Bouw- en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel bv
Status
Gereed
Plaats
Meteren
Categorie├źn
Interieur
Overig
brutovloeropp. 1100 m2

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin