Kantoorpand in palladiaanse stijl

Kantoorpand in palladiaanse stijl
./images/projecten/70/acsi foto 1 960x400.jpg
./images/projecten/70/acsi foto 10 960x400.jpg
./images/projecten/70/acsi foto 11 960x400.jpg
./images/projecten/70/acsi foto 12 960x400.jpg
./images/projecten/70/acsi foto 2 960x400.jpg
./images/projecten/70/acsi foto 3 960x400.jpg
./images/projecten/70/acsi foto 4 960x400.jpg
./images/projecten/70/acsi foto 5 960x400.jpg
./images/projecten/70/acsi foto 6 960x400.jpg
./images/projecten/70/acsi foto 7 960x400.jpg
./images/projecten/70/acsi foto 8 960x400.jpg
./images/projecten/70/acsi foto 9 960x400.jpg
Omschrijving:

Palladio stijl in de polder

Een niet alledaagse opdracht voor een bedrijf dat z’n bekendheid geniet als uitgever van campinggidsen en het verzorgen van georganiseerde campingreizen. Gezien de relatie met reizen echter toch niet zo vreemd dat bij de directie een fascinatie aanwezig is voor de bouwstijl van de bekende Italiaanse architect Palladio (renaissance in maniëristische stijl), waarbij de villa’s het beeld oproepen van een tempel.

Kenmerkend voor de palladiaanse villa bestaat de voorgevel van het kantoorgebouw uit een entree met acht zuilen in een (vanwege maakbaarheid) gecombineerde dorische en corintische stijl (sierbeton in kleur). Daarboven het kenmerkende driehoekige en rondom bewerkte fronton met een ovaal thermenraam en daaronder dragend de architraaf welke als een soort cordonband doorloopt in de metselwerk gevels als beëindiging van het metselwerk en overgang naar het dak. De ramen in de metselwerk gevels zijn aan de bovenzijde voorzien van wisselende driehoeks en segment frontons. Aan de onderzijde zijn de ramen voorzien van bijpassende zware dorpels die qua belijning weer doorlopen in het naastgelegen metselwerk. Het dak is uitgevoerd in een dakplaat met ‘zinklook’ alsook de prefab aangebrachte dakkapellen.

Gesinterde stenen
De gevels zijn verder opgetrokken uit handgevormde bakstenen van de Steenfabriek Vogelensangh uit het Gelderse Deest. Deze gesinterde stenen worden in een tradionele ringoven zo'n 10 dagen gebakken.

De bakstenen worden vervolgens handmatig gesorteerd op kleur en kwaliteit. Diverse formaten en kleurschakeringen zijn in de metselwerk gevels verwerkt. Gezien dit ambachtelijke productieproces zijn ook voor de niet haakse hoeken van het gebouw, speciale hoekstenen gebakken. De achtergelegen halachtige bedrijfsruimte en de minder beeldbepalende zijgevels zijn qua gevelwerk in een ingetogen kleur en materialisering uitgevoerd (donker grijze sandwich panelen).

Entree met aansluiting op atrium
Kenmerkend ook voor de palladiaanse villa is dat de entree met zuilen een directe relatie heeft met het binnengelegen atrium. Binnengekomen is dan ook vanaf het verzonken binnenplein de rondlopende galerijen over alle verdiepingen te zien. Het dak is ter plaatse van het atrium ‘opgetild’ om rondom daglicht te creëren. Een fraai gedecoreerde spiltrap verbindt vanuit het binnenplein de galerijen van de drie bouwlagen waarbij het leuning en balusterwerk rondom doorloopt in de galerijen. Het centrale plein is circa 400 m2 groot en is uitermate geschikt als bijeenkomstruimte voor groepen tot 120 personen. Geluidsinstallatie, beamerprojectie, verlichting en podiumfaciliteiten zijn daarop ook afgestemd. Direct gelegen aan het plein is een heuse lounge-bar gesitueerd met sfeervolle haard, bar en professionele keuken. Vanuit de bar gaat een spiltrap naar een etage hoger gelegen dakterras, beschut gelegen achter de metselwerkschijf aan de snelwegzijde.

Indeling kantoor
Verder bestaat het kantoordeel (circa 1400 m2) uit twee fraai gelegen vergaderruimten (boven de entree) en zijn rondom de galerijen de kantoorruimten gesitueerd. Voor de opslag en sortering van campinggidsen, beursmateriaal, alsook voor de automatiseringswerkzaamheden is voorzien in 500 m2 bedrijfsruimte en bedrijfszolder. Het pand is voorzien van een omvangrijke luchtbehandelingsinstallatie met vloerverwarming en koeling. Het naast en achtergelegen buitenterrein biedt plaats aan 66 parkeerplaatsen, en twee opstelplaatsen voor campers. Ter plaatse van de entree is een beperkt aantal parkeerplaatsen gesitueerd in een siermotief bloksgewijs bestraat.

Interieur aansluiten bij architectuur
Bij een dergelijk pand hoort het interieur één geheel te vormen met de gewenste architectuur en stijlkenmerken zonder daarbij de functionaliteit uit het oog te verliezen. Hiervoor was verantwoordelijk de ‘interieurcomponist’ MEMO uit Hoorn, die deze afronding zeer geslaagd heeft ingevuld.

 

Details
Opdrachtgever
ACSI bv
Architect
Van Kessel Architectuur en Projectmanagement BV
Aannemer
Bouw- en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel bv te Geldermalsen
Status
Gereed
Plaats
Andelst
Categorie├źn
Kantoor- en bedrijfspanden
Overig
bruto vloer opp. 2.300 m2

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin