Overzicht

Afgelopen week is er aan het straatwerk en de fietsenstalling gewerkt en zijn de laatste kozijnen en de voordeur geplaatst.


Zorglandgoed Bloemfonteijn
In het hart van de Betuwe liggen Varik en Heesselt. Aan de rand van deze dorpen, tussen de fruitbomen, bloeit iets heel bijzonders op. Een zorglandgoed waar mensen met een verstandelijke beperking vrijuit kunnen wonen, ‘werken’ en leven. In de privacy van een eigen studio, met 24 uur professionele zorg en 6 hectare aan mogelijkheden voor dagbesteding.

Wij hebben het ontwerp voor dit zorglandgoed mogen maken. Ons zusterbedrijf Bouw-en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel realiseert de bouw ervan. Via foto's laten we u de voortgang van de bouw zien. Kijk daarom regelmatig op onze website

Bouw van de fietsenberging gestart
Afgelopen week is er een aanvang gemaakt met het bouwen van de fietsenberging. Na het uitgraven, het aanbrengen van zand en de bevestigingspunten wordt volgende week het straatwerk aangebracht en kan er daarna daadwerkelijk gestart worden met bouwen.
Bouw fietsenberging 1 Bouw fietsenberging 3

Vloeren benedenverdieping in de maak
Ook beneden wordt er nu gewerkt aan de vloeren. Met een speciaal apparaat wordt het cement helemaal glad gemaakt. Nu alleen straks de bovenlaag er nog op.
vloeren benedenverdieping 2 vloeren benedenverdieping 4

Het straatwerk van het zuidwest-terras bijna klaar
Deze week is er hard doorgewerkt aan het straatwerk. Het terras aan de zuid-west kant is nu bijna klaar. Ook de plantvakken zitten erin. Nu nog de plantjes en de terrasmeubels.
straatwerk zuidwestterras 1 straatwerk zuidwestterras 3

Palen in de grond getrild
Vandaag zijn de palen voor de dierenverblijven in de grond getrild. Een groot woord van dank aan Johan de Ruiter en z’n mensen. Geheel belangeloos hebben ze vandaag hun indrukwekkende materialen en ook hun tijd beschikbaar gesteld. Fantastisch dat ze op deze manier hebben geholpen.
dierenverblijf palen 1 dierenverblijf palen 3

Daklijst nu helemaal compleet
Met het aanbrengen van de bovenste rand, bestaande uit aluminium zetwerk, is de daklijst nu helemaal compleet. Bovendien is daarmee de Frank Lloyd Wright-architectuur volledig in lijn gebleven.
daklijkst compleet 1 IMG 2701 Small

Ook het straatwerk voor de fietsenberging wordt al aangelegd
Om straks goed bij de fietsenberging te kunnen komen, is een mooi stukje straatwerk aangelegd. De mannen van Van Doorn kunnen dat snel en vakkundig. Vandaag alles in 1 keer klaar. ‘s ochtends de stenen, ‘s avonds een mooi stukje straatwerk.
straatwerk fietsenberging 2 straatwerk fietsenberging 4

Eerste steen nu ook echt ingemetseld
Op 7 juni hadden we met elkaar een mooie bijeenkomst rondom de eerste steen. Omdat er nog heel veel bouwwerkzaamheden moesten plaatsvinden, was er een groot risico op beschadigen. Daarom is deze “eerste steen”, een cadeau van architect en aannemer Adrie van Kessel, bewaard gebleven in de kast. Afgelopen week is de steen door Rian Verwoert, zijn dochter Sherilyn en Adrie van Kessel echt geplaatst. Daarna was het aan onze bouwvakkers om deze ook echt vakkundig in te metselen. Dat is keurig gedaan.
inmetselen 1e steen bloemfonteijn 5 inmetselen 1e steen bloemfonteijn 18
inmetselen 1e steen bloemfonteijn 26 inmetselen 1e steen bloemfonteijn 36

Inspectie
Adrie van Kessel en Rian Verwoert inspecteren de vorderingen van de bouw
IMG 2709 Small IMG 2715 Small

Ook de voordeur zit nu op z’n plek

Steeds meer een compleet plaatje. Nu zit de voordeur ook op z’n plek.
voordeur 1 voordeur 2

En de laatste kozijnen bevestigd
Vandaag zijn de laatste buitenkozijn op de plek gemonteerd. Nu nog enkele ramen en alles is dicht.
laatste kozijnen 1 laatste kozijnen 3 

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin