Overzicht

Deze week is gestart met het plaatsen van de boorpalen bij Hol Plant en Kado in Meteren.


foto 3Deze week is gestart met het plaatsen van de boorpalen bij Hol Plant en Kado in Meteren. Voor dit project hebben wij een ontwerp gemaakt voor de bouw van de winkel en magazijn.

Een boorpaal is een in de grond gevormde betonnen paal die gebruikt wordt in paalfunderingen die zeer hoge belastingen moeten dragen. De uitvoering van boorpalen verloopt nagenoeg trillingsvrij, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld in oude stadskernen diep te funderen. Het systeem is geluidarm, terwijl het wapenen in elke gewenste vorm mogelijk is.

Een boorpaal wordt als volgt geconstrueerd: eerst wordt met een gemotoriseerde grondboor een gat in de grond geboord waarbij het boorgat wordt gevuld met bentoniet als steunvloeistof. Als de gewenste diepte is bereikt wordt de bentoniet verdrongen door betonspecie die via een stortbuis of de holle as van de grondboor in het gat wordt gepompt. Indien gewenst kan wapening worden aangebracht.

Een schroefboorpaal is een type boorpaal die geheel geluids- en trillingsvrij de grond in wordt geboord. Eerst wordt een avegaar, een buis met aan de buitenzijde een doorgaand schroefblad, de grond ingedraaid. Daarna wordt de avegaar uit het gat getrokken, dat gelijktijdig met beton gevuld wordt.*
*Bron: Wikipedia

foto 5   foto 4

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin