Overzicht

Deze week halen we inspiratie uit de Kolumba™ serie van Petersen Tegl. Dit is een collectie handgemaakte, horizonale bouwkeramiek voor muren en bestrating. Oftewel een lange baksteen in gewone-mensen-taal.

De Kolumba™ wordt volgens een honderden jaren oud handmatig procedé gemaakt. Nadat de klei bewerkt is, worden de stenen met de hand in houten vormen gedaan, waarna ze gedroogd en gebakken worden. Door de temperatuur te variëren ontstaan een verschillende textuur en prachtige nuances.Het standaardformaat van de Kolumba™ is 528 x 108 x 37 mm, maar andere afmetingen zijn leverbaar. Bovendien kunnen op verzoek van de klant speciale kleuren of steenoppervlakken gemaakt worden.

De Kolumba™ werd in 2000 ontwikkeld in een samenwerking tussen de Zwitserse architect Peter Zumthor en Petersen Tegl voor het Kolumba-museum in Keulen. De Kolumba™ wordt op dit moment voor gebouwen over de hele wereld gebruikt. Hieronder zie je enkele afbeeldingen ter inspiratie. Op de site van Petersen vind je nog veel meer referenties.

Kolumba kolumba 2kolumba 3 kolumba 4

Bent u net als ons geinspireerd na het zien van deze beelden? Ziet u een nieuwe look wel zitten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze ontwerper Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en kijken we naar de mogelijkheden.

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin