Overzicht

Voor onze opdrachtgever AgruniekRijnvallei hebben we in 2011 opdracht gekregen een ontwerp te maken voor nieuwe verkoopruimten voor de Welkoop en Jumbo te Wijk bij Duurstede.

De bestaande panden waren gedateerd, en voldeden niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Er was een bestemmingsplan gemaakt om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Dit bestemmingsplan was wat ‘strak’ en compact ingevuld. Dit vergde enige creativiteit om een en ander passend in te vullen.

Twee winkels in één pand, beide ondernemers wensen eigen herkenbaarheid en identiteit. We hebben één hoofdvorm, een strak horizontaal kader van rode baksteen op prefab betonelementen, met daarbinnen vliesgevel-puien in een verticaal ritme in diverse groentinten in een vrij ritme.

Vanuit die hoofdvorm zijn twee elementen hoog opgetild en zodanig herkenbaar als poort, entree. De buitenverkoopruimte voor de Welkoop is in dit zelfde ‘kader’ gevat. Dit gedeelte ligt ook langs de toegangsweg en in een zone waar hogere eisen aan de beeldkwaliteit worden gesteld. De achtergevels en van de weg afgekeerde zijgevel zijn uitgevoerd in verticale donkergrijze panelen. Vanuit deze gevels zijn op de hoeken de kantoor- en personeelsruimten ‘omhoog geschoven’ in grijstinten in ranke alumininium profielen krijgen deze ‘doosjes’ een technische uitstraling.

Ons zusterbedrijf Bouwbedrijf J.C. van Kessel gaat de bouw van het pand verzorgen. U volgt de bouw hier.

Het ontwerp:

Ontwerp Welkoop Jumbo Small

Ontwerp Welkoop Jumbo 2 Ontwerp Welkoop Jumbo 3

De nieuwbouw is gemodelleerd in Revit. Tijdens het BIM-proces zijn diverse deelaspecten van projectpartners vergeleken en samengevoegd zoals de staalconstructie en de kozijnen.

Ontwerp Welkoop Jumbo Revit Small

Het ontwerpprincipe:
Ontwerpprincipe Small

De oude panden:
oude Jumbo Small oude welkoop Small

De locatie:
locatie jumbo welkoop Wijk bij Duurstede

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin