Overzicht

Bij Zorglandgoed Bloemfonteijn wordt hard gewerkt om de laatste klussen af te ronden


 

In het hart van de Betuwe liggen Varik en Heesselt. Aan de rand van deze dorpen, tussen de fruitbomen, bloeit iets heel bijzonders op. Een zorglandgoed waar mensen met een verstandelijke beperking vrijuit kunnen wonen, ‘werken’ en leven. In de privacy van een eigen studio, met 24 uur professionele zorg en 6 hectare aan mogelijkheden voor dagbesteding.

Wij hebben het ontwerp voor dit zorglandgoed mogen maken. Ons zusterbedrijf Bouw-en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel realiseert de bouw ervan. Via foto's laten we u de voortgang van de bouw zien. Deze foto's zijn van de periode 1 - 12 december. Hierin vond ook het officiële oplevermoment plaats. De laatste klussen hebben met name betrekking op de inrichting van het zorglandgoed; de meubels, de wandafwerking, de speelontmoetingsplek en de bestrating.

Panelenwand bevestigd
Boven, in de dolfijn en de papegaai (dagbestedingsruimten), is een panelenwand gemonteerd. Hierdoor is er de mogelijkheid er 2 separate ruimten van te maken op het moment dat er met kleinere groepen gewerkt gaat worden. Voor bijvoorbeeld een grote, gezamenlijke activiteit is de ruimte in een mum van tijd om te toveren tot een feestzaal. Ook het fotobehang is aangebracht zodat de ruimtes goed te herkennen zijn. 
panelenwand bevestigd 1 panelenwand bevestigd 2
Fotobehang 7 Small Fotobehang 6 Small

De speelontmoetingsplek weer een stukje verder
En weer is de aanleg van de speelontmoetingsplek een stukje verder. Bij een goede speelplek hoort uiteraard een goede val-ondergrond. Bij Bloemfonteijn is dit speciale boomschors. In de loop van volgende week zal de speelontmoetingsplek helemaal gereed zijn. Alleen de grondafwerking en het inzaaien van het gras moet nog plaatsvinden maar dat kan pas in het voorjaar. Daarvoor is het nu te koud.
Speelontmoetingsplek 10 Speelontmoetingsplek 11

Aanleg laatste stukje weg gestart
Nog een 70 meter en dan ligt de volledige weg erin. De weg zal komend weekend klaar zijn. Dat is de uitdaging die de mannen van Van Doorn hebben. En dat betekent dat ze er keihard aan werken, ook al is dat dan op Sinterklaas avond. Het gehele weekend hebben de mannen van Van Doorn doorgewerkt om ervoor te zorgen dat maandag iedereen er weer op kan rijden. En het is gelukt. Een knap stukje werk.
aanleg laatste stuk weg 4 aanleg laatste stuk weg 6

Officièle oplevering
Vrijdagmiddag 5 december, is de officiële oplevering van het Zorgpaviljoen geweest. En dat kon uiteraard niet zonder gebak.
oplevering 1 oplevering 2

Lantaarnpalen geplaatst
Zaterdag 6 december zijn de lantaarnpalen geplaatst. In de loop van de week is ook de buitenverlichting gaan branden.
lantaarnpaal 3 lantaarnpaal 4

De naam op de gevel
Op de gevel prijkt sinds afgelopen woensdag de naam “Bloemfonteijn”. In prachtige rvs-letters is nu duidelijk zichtbaar hoe het gebouw heet.
naam op gevel 1 naam op gevel 5

Het laatste stukje vloer is gelegd
Donderdag heeft van den Oever uit Geldermalsen het laatste stukje vloer erin gelegd. Het resultaat mag er zijn. Overal een robuuste vloer met een natuurlijke uitstraling.
vloer laatste stuk 2 vloer laatste stuk 3

Trapleuningen en zijkanten geplaatst
Ook dit stukje is nu gereed. Een mooie leuning met passende zijkant. Straks nog een mooie vloerbedekking erin en dan is het trappenhuis ook gereed.
aanbrengen trapleuningen 3 aanbrengen trapleuningen 4

Fotobehang wordt bevestigd
Het is een heel secuur werk maar Jan van Mourik is daar meester in. Op verschillende plaatsen in het zorgpaviljoen wordt fotobehang gebruikt. En het resultaat mag er zijn.
Fotobehang 1 Small Fotobehang 2 Small
Fotobehang 8 Fotobehang 3 Small

Officiële sleuteloverdracht
Na de oplevering vorige week, was er deze week het officiële moment van de sleuteloverdracht. Architect en aannemer Adrie van Kessel kwam dit persoonlijk doen.
sleuteloverdracht 1 Small Buitenaanzicht 5 Small 
Buitenaanzicht 2 Small Buitenaanzicht 3 Small


Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin