Overzicht

Tijdens de informatieavond over de uitbreidingsplannen van de MCD in Beesd afgelopen september nodigde Willem Boon


Tijdens de informatieavond over de uitbreidingsplannen van de MCD in Beesd afgelopen september nodigde Willem Boon van Boon Sliedrecht BV, eigenaar van de MCD-formule, de inwoners van Beesd uit om mee te gaan op bezoek bij de Boon’s Markt in Woudrichem. Dit is het nieuwe concept wat in plaats van de MCD zal komen als de uitbreidingsplannen doorgang vinden. 

Bezoek Boons Markt 10Deze week was het zo ver en vertrok een bus vol inwoners van Beesd samen met Willem naar de Boon’s Markt in Woudrichem. Onderweg vertelde hij het een en ander over het familiebedrijf wat al 126 jaar bestaat en door zijn overgrootmoeder is opgericht. “Over het nieuwe concept van Boon’s Markt verklap ik maar weinig omdat ik wil dat jullie het dadelijk zelf ervaren”, aldus Willem. En een ervaring was het zeker. Na ontvangst met koffie en lekkere gebakjes was het tijd om de winkel te gaan bekijken.  

Wat als eerste opvalt is de enorme versafdeling. Veel soorten vers fruit en groente, brood en banket en aanbiedingen van de week waarbij alle producten voor één maaltijd handig verzameld zijn in één schap. Daarnaast ook veel soorten vers gesneden kaas en vers verpakte vleeswaren. Voor de lekkerbek is er dagelijks allerlei lekker vers te proeven van de banket-, kaas- en vleeswarenafdeling. De meneer van de kaasafdeling laat het winkelend publiek een nieuwe soort proberen. “Veel supermarkten kiezen ervoor om geen proefhapjes meer in de winkel te plaatsen. Opvallend, want de reacties zijn erg positief. Als mensen weten dat het lekker is zullen ze het eerder kopen. Je gaat niet iets meenemen waarvan je niet weet of je het wel lust.”

Bezoek Boons Markt 13Ben je voorbij de versafdeling dan kom je bij de productschappen welke mooi en overzichtelijk zijn ingericht. De brede gangpaden vallen direct op. “Gemakkelijk voor mensen met een scootmobiel of kinderwagen”, verzucht één van de bezoekers. ”Wat een ruim assortiment en volle schappen”, reageert een volgende blij.

Ik maak een praatje met Mark Verlijsdonk, bedrijfsleider van de winkel in Woudrichem. “Wij zijn sinds februari open en de mensen uit Woudrichem zijn enorm enthousiast. Ze zijn blij dat ze niet meer naar naast gelegen dorpen hoeven maar alles in één winkel kunnen halen. Dat was voorheen wel anders toen we vooral voor de vergeten boodschappen waren. Nu biedt het assortiment voldoende keuze en is men ook verrast over de betaalbare prijzen.”

Enthousiast keren de inwoners van Beesd weer huiswaarts, lovend over die nieuwe concept en zich ondertussen afvragend wanneer de verbouwing nu eindelijk gaat beginnen. 

Achtergrond
01 IMG 9710b SmallDe wens speelt al langer om de MCD aan het dorpsplein in Beesd uit te breiden en om te vormen tot een Boon’s Markt. Vanaf 2007 zijn de MCD en gemeente bezig om het één en ander vorm te geven. Voor de supermarkt is het essentieel om te kunnen inspelen op de wensen van het winkelend publiek. Om bestaansrecht te houden is het nodig een breed assortiment aan te bieden. Een goed uitgeruste supermarkt draagt bovendien bij aan de leefbaarheid van Beesd.

Wij hebben het ontwerp gemaakt voor de te verbouwen supermarkt.

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin