Overzicht

'We zouden een Kessel club op moeten richten.' Deze uitspraak typeert de gezellige en informatieve relatiedag van de J.C. van Kessel Groep.


Grijze wolken en bakken met regen als ik mijn auto parkeer bij Fruitpark Ochten. Dit belooft niet veel goeds voor de BBQ later vanmiddag. Gelukkig is het droog als de eerste gasten arriveren. De geur van koffie en zelf gemaakt appelflappen lokt de gasten naar binnen. Afgelopen weken ben ik druk geweest met de organisatie van onze fruitteelt relatiedag. Zelf werk ik pas een half jaar als marketing medewerker bij de J.C. van Kessel Groep. De namen van de gasten klinken daarom wel bekend, het is alleen even wennen aan alle nieuwe gezichten.

iphone foto 2 SmallBedankt
De opstelling van de zaal geeft een ontspannen sfeer. Vrijwel iedereen kent elkaar dus het gaat al snel over de kiloprijs van appels en peren deze week, de laatste uitbreidingen en de nieuwste machines. Als alle gasten er zijn heet directeur Adrie van Kessel  iedereen welkom. Met wat grappen en interactie uit de zaal zit de sfeer er meteen goed in. Deze relatiedag is voor ons een manier om onze klanten te bedanken. Dat doen we niet alleen door dit gezellige samenzijn te organiseren maar ook door interessante sprekers een podium te geven.

Nostalgie versus ontwikkeling

Frank Engelbart van het Fruitpact trapt af met een duidelijke film waarom fruit de ruimte nodig heeft in Rivierenland. Hij roept de telers op om zelf hun verhaal te vertellen. Er is veel onwetendheid bij consumenten. Zij zien alleen de grote loodsen, vrachtwagens op kleine wegen en de logiesgebouwen voor buitenlandse werknemers. Zij missen het nostalgische gevoel van hoogstambomen, hele families die appels plukken ende kleinschaligheid. Sinds begin jaren 50 is het Nederlandse fruitareaal teruggelopen van 50.000 ha naar 16.000 ha. De productie daarentegen is wel gelijk gebleven. De telers hebben een enorme efficiencyslag gemaakt. Frank vraagt hen met ideeën te komen hoe we de onwetendheid bij ‘burgers, buitenlui en overheid’ weg kunnen nemen. De meeste mensen realiseren zich niet het belang van de fruitsector. In Rivierenland wordt jaarlijks zo’n 500 miljoen Euro productiewaarde geleverd en zijn meer dan 6600 arbeidsplaatsen. We zullen moeten samenwerken om een balans te vinden tussen ruimte voor de telers enerzijds en landschappelijke inpassing, bereikbaarheid en recreatie anderzijds.

P1050756 SmallSmartfresh
Dan is het woord aan Jan Vernooij van Agrofresh. Hij praat ons bij over de mogelijkheden en voordelen van de smartfresh techniek. Hij geeft praktische voorbeelden, tips en laat positieve praktijkervaringen zien wanneer het wel of juist niet zinvol is om deze techniek toe te passen. De eerste twee presentaties geven voldoende aanleiding voor interessante gesprekken in de pauze.


Standbeeld voor innovatieve ontwikkeling

Na de energieke pauze neemt Ditrich van Est van Interpomp het woord. “Digitale technieken zijn niet meer weg te denken in de fruitteelt”, aldus Ditrich. Dankzij GPS zijn er veel nieuwe toepassingen mogelijk die een behoorlijke besparing in tijd en arbeid opleveren. Dankzij GPS-besturing op de tractor kunnen ze op 2 tot 3 cm nauwkeurig tegelijk met het sleuven frezen ook paalgaten boren. De zaal reageert enthousiast op deze ontwikkeling. “Je verdient een standbeeld,” aldus één van de telers.

iphone foto 4 SmallDe toekomst van koudemiddelen
Tijd voor Jan Vliet van Zanten van de firma Van Kempen om  ons mee te nemen in het doolhof van koudemiddelen. Welke typen zijn er, kies je voor synthetische of natuurlijke koudemiddelen, waar moet je op letten, wat kan er, en vooral wat mag er. Hij geeft goede afwegingen waarop je je keuze kunt baseren. Zeer verhelderend.  Edo Wissink van de WUR sluit  af met een aantal praktische tips over koelen, kosten, oorzaken van slecht functionerende koelers en het belang van goed meten. Herkenbare punten, want koelen is niet zomaar koelen als je in deze sector actief bent.

“Het is tijd dat we een Kessel Club oprichten”
Dan bereikt de heerlijke geur van de BBQ ons en we haasten ons naar buiten. En wie had het nog durven hopen? Het is zonnig en droog. Er wordt volop nagepraat over de presentaties en de mogelijkheden die ze bieden. Terwijl er druk gebakken wordt en hier en daar stiekem een stukje vlees van eigenaar wisselt, wordt er vooral veel gelachen. Mijn eerste relatiedag lijkt geslaagd. Een leuke groep mensen die fruittelers. Als ik Henk Visser (Vissers Fruit) hoor roepen dat we dit vaker moeten doen en een Kessel Club op moeten richten bevestigd dit mijn gedachten. Die uitspraak typeert voor mij de gezellige en professionele groep klanten en partners rond de J.C. van Kessel Groep.

Renny Vos Marketing & Communicatie J.C. van Kessel Groep

iphone  5 Small iphone foto 3 Small
iphone foto 6 Small iphone foto 7 Small
P1050757 Small P1050758 Small
P1050759 Small P1050760 Small
P1050761 Small P1050762 Small
P1050763 Small P1050764 Small
P1050765 Small P1050766 Small
P1050767 Small P1050768 Small 
P1050769 Small P1050770 Small
P1050771 Small P1050772 Small
P1050773 Small P1050774 Small

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin