Overzicht

Eén van onze collega's was onlangs op vakantie in Noorwegen en zij was zeer onder de indruk van de moderne architectuur bij de nationaal toeristische route Trollstigen.

Reiulf Ramstad Arkitekter, een Noors architectenbureau, is verantwoordelijk voor het ontwerp van het uitkijkplatform en bezoekerscentrum. De moderne architectuur van het bezoekerscentrum sluit naadloos aan bij de adembenemende natuur. Het design is opvallend zonder overheersend te zijn, en is duidelijk ontworpen om onderdeel te zijn van een groter geheel met de wandelpaden en uitkijkpunten. De gebruikte materialen, de overgangen tussen mensenwerk en het natuurlijke landschap en de manier waarop de sneeuw en het smeltwater worden geïntegreerd zijn bijzonder dynamisch. 

De bergweg Trollstigen (letterlijke vertaling: ladder voor een trol) is een absolute must voor iedereen die naar Noorwegen op vakantie gaat. Deze smalle weg, omgeven door schitterende watervallen,bestaat uit 11 haarspeldbochten. Een stenen muur is vaak alles wat er tussen het asfalt en het honderden meters diepe ravijn ligt. De weg, geopend in 1936, getuigt van het bouwkundige vakmanschap van de Noren uit deze moeilijke periode. De unieke natuurlijke omgeving was gecreerd door de gletsjers in de laatste ijstijd, die de diepe fjorden uitgroeven en de bergen maakten tot hoe we deze vandaag de dag zien. Het is dan ook geen toeval dat de Geirangerfjord tegenwoordig vaak als een van de meest spectaculaire wegen ter wereld wordt genoemd.

Trollstigen 8 Trollstigen 7 Small

Onderstaande foto's zijn van Reiulf Ramstad Arkitekter

Trollstigen 1 Small Trollstigen 2 SmallTrollstigen 3 Small Trollstigen 4 SmallTrollstigen 5 Small Trollstigen 6 Small

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin