Overzicht

De informatieavond over de aangepaste uitbreidingsplannen van de MCD in Beesd is druk bezocht gisterenavond.


De informatieavond over de aangepaste uitbreidingsplannen van de MCD in Beesd is druk bezocht gisterenavond. “De overwegend positieve reacties bevestigen dat we met het aangepaste ontwerp een goede beslissing hebben gemaakt”, aldus aannemer Adrie van Kessel.

foto 2De interesse voor de uitbreiding bleek uit het aantal bezoekers. Terwijl de avond eigenlijk om 19.30 uur zou beginnen, lieper er toen al 40 man binnen. In totaal zijn er bijna 100 belangstellenden wezen kijken naar het nieuwe ontwerp. Adrie licht het gewijzigde ontwerp toe. “De aandachtspunten van de vorige informatieavond zijn uiterst serieus genomen en van grote invloed geweest op het nieuwe ontwerp. We hebben dit grafisch weergegeven op de informatieborden zodat geïnteresseerden duidelijk kunnen zien wat de verschillen zijn met het voorgaande ontwerp. Zo is de totale hoogte bijna 2 meter naar beneden gebracht en hebben we de rechte topgevels vervangen door schuine kappen. Hierdoor is het pand minder massaal van vorm en heeft het een vriendelijker en dorpser uiterlijk. In plaats van acht appartementen zijn er nu zes opgenomen in het ontwerp.”

Veel positieve geluiden waren te horen over de nieuwe logistieke laad en los oplossing. Willem Boon, eigenaar van de MCD formule en het nieuwe Boon’s Markt concept hierover: “In overleg met gemeente, verkeerskundige en leveranciers (dus ook de chauffeurs), is er een veiligere route gemaakt. Het verkeer komt vanuit richting Geldermalsen en vertrekt via oprit Beesd, zodat er niet gedraaid, gekeerd of achteruit gereden hoeft te worden. Ook is er achter het MCD pand een laad-losplaats gecreëerd zodat de vrachtwagen de straat niet blokkeert.

foto”Kritische opmerkingen waren er ook tijdens de avond. Met de uitbreiding van de supermarkt verkoopt de gemeente grond en kan de grondopbrengst worden ingezet voor aanpassing van het plein. De kritische opmerkingen gingen met name over de verkeersveiligheid van de nieuwe inrichting van het Dorpsplein. De gemeente, die hier verantwoordelijk is, heeft zeer nuttige feedback gekregen. “Daarom is het ook zinvol een dergelijke avond te organiseren. We horen geluiden van de direct betrokkenen die aangeven waar de schoolgaande kinderen fietsen, en hoe het er dagelijks aan toe gaat op het plein. Die feedback is noodzakelijk om tot een oplossing te komen waar iedereen tevreden mee is”, laat Adrie van Kessel weten.

Veel bewondering tijdens de avond was er voor de nieuwe inrichting van de supermarkt. Het concept wordt na uitbreiding aangepast tot Boon’s Markt. Een supermarkt met een moderne uitstraling. “Over Boon’s Markt was iedereen het eigenlijk wel unaniem eens. ‘Prachtig’, ‘Een supermarkt die met zijn tijd mee gaat’ en ‘Mooi concept’ zijn slechts enkele van de positieve reacties die we hoorden”, aldus Renny Vos, marketing en communicatie manager van de J.C. van Kessel Groep. “ ‘Het kan wèl’ is de slogan van Boon’s Markt, laten we hopen dat dit ook geldt voor de uitbreiding.”

Heeft u de informatieavond moeten missen? Hier kunt u de informatieborden digitaal bekijken.
het kan wel
Inschrijfformulieren kunt u vinden in de MCD Supermarkt.

Foto Boons Markt 1 Foto Boons Markt 2
Foto Boons Markt 4 Foto Boons Markt 3
impressie nieuwe pleinRoutinggewijzigd planbestemmingsplan

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin