Overzicht

Aanleg nutsvoorzieningen, plafonds gestuct, detailafwerking ramen, fietsenberging bijna klaar, aanleg vijvers gestart.


Zorglandgoed Bloemfonteijn
In het hart van de Betuwe liggen Varik en Heesselt. Aan de rand van deze dorpen, tussen de fruitbomen, bloeit iets heel bijzonders op. Een zorglandgoed waar mensen met een verstandelijke beperking vrijuit kunnen wonen, ‘werken’ en leven. In de privacy van een eigen studio, met 24 uur professionele zorg en 6 hectare aan mogelijkheden voor dagbesteding.

Wij hebben het ontwerp voor dit zorglandgoed mogen maken. Ons zusterbedrijf Bouw-en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel realiseren de bouw ervan. Via foto's laten we u de voortgang van de bouw zien. Deze foto's zijn van de periode 1-12 oktober.

Vetafscheider geplaatst
Omdat er een grote professionele keuken nodig is in het zorgpaviljoen, is er een vetafscheider noodzakelijk. Dit gevaarte is afgelopen week geplaatst.
vetafscheider 1 vetafscheider 2

Kleischelpen gearriveerd

Om het verharde pad tussen het zorgpaviljoen en het dierenverbijf en rondom de speeltuin te kunnen maken, zijn kleischelpen nodig. Deze zijn door een paar grote trailers gebracht.
kleischelpen 1 kleischelpen 2

Aanleg nutsvoorzieningen van start
Afgelopen week is er gestart met de aanleg van de nutsvoorzieningen. Gas, water en elektra zijn voor een groot stuk aangelegd. Komende week volgt KPN. Daarna moeten de aansluitingen in de meterkast en op de leidingnetten worden gerealiseerd.
aanleg nutsvoorzieningen 2 aanleg nutsvoorzieningen 3

Eerste plafonds gereed
De stucadoors doen goed hun best. Een groot gedeelte van de plafonds zijn al helemaal klaar. En het resultaat mag er zijn.
1e plafond gereed 2 1e plafond gereed 4

Aanleg toplaag verharde wandelpad
Donderdag is de verharde toplaag van het pad tussen het zorgpaviljoen en de kinderboerderij aangebracht. Dit is gedaan met kleischelpen, een mengsel van schelpen met klei, die na verwerking een harde bovenlaag geeft waardoor het goed toegankelijk is met bijvoorbeeld een rolstoel.
aanleg toplaag wandelpad 1 aanleg toplaag wandelpad 2

Aanleg vijvers begonnen
Gisteren is er een aanvang gemaakt met de aanleg van de vijvers. Een grote klus gezien de oppervlakte van de vier grote vijvers bij elkaar. Uiteindelijk worden alle vier de vijvers met elkaar verbonden en omdat ze allemaal op een andere hoogte liggen, blijft het water stromen. En dat is goed voor heel veel zaken, waaronder de helderheid van het water en de bescherming van de vissen tijdens de vorst in de winter. De vijver aan de zijde van de woning is nu op diepte gegraven. 1 meter op het diepste punt met langs de zijkanten voor de veiligheid eerst een stukje van maar 20 cm. diep.
aanleg vijvers 1 aanleg vijvers 5
aanleg vijvers 9 aanleg vijvers 10

Tegelwerk grote badkamer
De grote badkamer wordt mooi kleurrijk. De tegelzetter heeft z’n uiterste best gedaan en het resultaat mag er zijn. Daar waar de badkamers van de bewoners de kleur van de groep hebben, is de centrale badkamer voorzien van alle kleuren.
tegelwerk grote badkamer 1 tegelwerk grote badkamer 2

Fietsenberging bijna klaar
Het gaat snel met de bouw van de fietsenberging. Nog een paar stukjes en hij kan in gebruik genomen worden.
fietsenberging bijna klaar 2 fietsenberging bijna klaar 3

Aanvoer van grond voor het voorterrein
Met grote kieptrailers is er afgelopen week een forse hoeveelheid grond aangevoerd. Daarmee kan de ruimte voor het gebouw op hoogte worden gebracht. Straks het straatwerk nog en het groen.
aanvoer grond voorterrein 1 aanvoer grond voorterrein 2

Detailafwerking ramen begonnen 
Rondom de ramen wordt nu in detail gewerkt aan de afwerking. Een mooi product met een harde, krasvrije hpl-toplaag. Het wordt zo een prachtig geheel.
detailafwerking ramen 1 detailafwerking ramen 3

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin