Overzicht

Bekijk de vorderingen van de bouw van Zorglandgoed Bloemfonteijn van afgelopen weken.


In het hart van de Betuwe liggen Varik en Heesselt. Aan de rand van deze dorpen, tussen de fruitbomen, bloeit iets heel bijzonders op. Een zorglandgoed waar mensen met een verstandelijke beperking vrijuit kunnen wonen, ‘werken’ en leven. In de privacy van een eigen studio, met 24 uur professionele zorg en 6 hectare aan mogelijkheden voor dagbesteding.

Wij hebben het ontwerp voor dit zorglandgoed mogen maken. Ons zusterbedrijf Bouw-en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel realiseert de bouw ervan. Via foto's laten we u de voortgang van de bouw zien. Deze foto's zijn van de periode 20 oktober - 7 november. Afgelopen weken is niet alleen hard gewerkt aan het gebouw, maar ook aan het buitenterrein. Denk aan de tuinen, vijvers, de terrasbeplanting, speel-ontmoetingsplek en het dierenverblijf.

Troffelvloeren in de maak
Vandaag is er gestart met de troffelvloeren. Een mooie, helderblauwe ondergrond met daarin strooisel van alle kleuren uit het logo. Deze komt in alle badkamers, in de keuken, in de toiletten en in de ruimte van de wasmachines.  
troffelvloer 3 troffelvloer 5

Tegelzetter in de keuken begonnen
De laatste ruimte voor de tegelzetter en gelijk ook de grootste. De centrale keuken wordt voorzien van tegels.  
Tegelzetter 1 Tegelzetter 4

Bouw van de lift begonnen
Vandaag is Easylift ook gestart met de bouw van de lift. Het bedrijf wil graag dat de lift op tijd klaar is voor de open dag op 1 november.  
lift 6 lift 8

Aanleg van de speel-ontmoetingsplek gestart
Vrijdag is er gestart met de aanleg van de speel-ontmoetingsplek. Het is de bedoeling dat dit een speeltuin wordt, waar bewoners van het zorglandgoed en inwoners van de dorpen Varik en Heesselt elkaar spelenderwijs gaan ontmoeten. Er zit veel werk in de aanleg van de speeltuin. Met name het netjes plaatsen van de plaatjes rondom de klim/klauterplek kost veel tijd.  
aanleg speel-ontmoetingsplek 3 aanleg speel-ontmoetingsplek 10

Behangen van de muren gestart
Gisteren is er gestart met het behangen van de verschillende ruimten. Met een mooie structuur scanvliesbehang worden de wanden prachtig wit gemaakt.  
behangen 1 behangen 3

Keukens geleverd en geplaatst
Dinsdagochtend stond het eerste keukentje al op z’n plek. Mooie kwaliteit afwerking en deskundig geplaatst.  
keuken 1 keuken 3

Aansluiting elektra door Liander
Afgelopen vrijdag heeft Liander de aansluiting in de meterkast gemaakt. Zodra nu onze elektricien de kabels heeft aangesloten, kan de spanning erop.  
aanleg elektra liander1 aanleg elektra liander3

Prachtige boom van alle medewerkers van de aannemers/onderaannemers
Een prachtig cadeau mochten we ontvangen van alle medewerkers van de aannemers en onderaannemers die betrokken zijn geweest bij de bouw en aanleg van het zorglandgoed. Een hele mooie notenboom, die vakkundig op z’n plek was gezet en nog eens een envelop met inhoud ook. Maandag komt het bordje bij de boom en we gaan op zoek naar een mooi doel om het bedrag aan te besteden. Monique en Rian spraken bij de overhandiging hun grote dank uit voor alle inspanningen die zijn geleverd en voor de erg prettige manier van samenwerken.  
notenboom 2 notenboom 4

Bouwcontainers in alle vroegte weggehaald

De open dag is nog maar net achter de rug en de detailafwerking is gestart. Maandagochtend in alle vroegte werden de bouwkeet en bouwcontainers weggehaald zodat het afwerken van het voorterrein kon starten. 
bouwcontainers weg 1 bouwcontainers weg 2

Schilderen en behangen bewonerskamers gestart
Schildersbedrijf Jan van Mourik, letterlijk de buren van het zorglandgoed, is gestart met het behangen en schilderen van de bewonerskamers. De kleuren van de muren zijn door de bewoners zelf uitgezocht.  
schilder en behangen 1 schilder en behangen 2

Afhangen van de eerste binnendeuren
Deze week is gestart met het afhangen van de binnendeuren. Dit geeft gelijk een mooi kleurrijk geheel aan de binnenkant van het gebouw.  
Afhangen deuren 2 Afhangen deuren 3

Kleuren op de binnenmuren
De schilder is deze week gestart met het opbrengen van een aantal frisse kleuren op de binnenmuren. Een oranje muur in woonkamer Zon, een blauwe muur in woonkamer Water en een groene versie in woonkamer Bos.  
kleuren binnenmuur 1 kleuren binnenmuur 2

Detailafwerking van de binnenruimten volop gaande
Op alle details wordt gelet. De detailafwerking van de binnenruimten is nu echt volop gaande. Alle randjes en kiertjes worden vakkundig weggewerkt.  
detailafwerking 2 detailafwerking 3

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin