Overzicht

Afgelopen zaterdag is onder grote belangstelling de 1e steen van Zorglandgoed Bloemfonteijn gelegd.


Zaterdag 7 juni is onder het toeziende oog van ruim 200 belangstellenden de eerste steen gelegd van het bewonerspaviljoen van Zorglandgoed Bloemfonteijn. De officiƫle handeling werd gedaan door Sherilyn Verwoert samen met de 23 andere toekomstige bewoners. Daarbij waren de ouders en verzorgers van de bewoners, de buren, familie, de aannemers en hun medewerkers, toekomstige medewerkers, vrienden en andere belangstellenden aanwezig.

Na een korte toespraak van Rian en Monique Verwoert, de grondleggers van het Zorglandgoed, waarin werd stilgestaan bij het tot nu toe zeer voorspoedige verloop van de bouw en bij alle positieve reacties die er zijn op het zorginitiatief, werd een fraaie steen met daarop de tekst "Deze steen is gelegd door de eerste bewoner van dit zorgpaviljoen, Sherilyn Verwoert, samen met andere bewoners, familie en belangstellenden op 7 juni 2014" en een afdruk van haar handje.

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan de verdere realisatie van het Zorglandgoed. Zowel het gebouw als de buitenruimte moeten einde dit jaar in gebruik worden genomen zodat begin januari de bewoners hun nieuwe thuis kunnen betrekken. Naast het zorgpaviljoen wordt er ook een dierenverblijf gebouwd en een speeltuin ingericht. In de natuur op het landgoed zullen ontmoetingsplaatsen en wandelpaden komen waar de bewoners van het landgoed en de inwoners van de dorpen Varik en Heesselt elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen.

Het geheel wordt nu in een snel tempo gerealiseerd. Daarvoor zijn 2 zeer gerenommeerde regionale aannemers ingeschakeld. De bouw wordt gedaan door de J.C. van Kessel Groep uit Geldermalsen, ondersteund door Huisman en Stravers. De natuur en infrastructuur wordt aangelegd door van Doorn / de Leeuwenstein Groep eveneens uit Geldermalsen, aan de hand van het ontwerp van landschapsarchitect Jos van de Lindeloof.

Zorglandgoed Bloemfonteijn wordt een thuis voor 24 bewoners met een ernstige meervoudige verstandelijke beperking. Het is een officieel NSW-landgoed en wordt straks opengesteld voor iedereen.

Onderstaand een aantal foto's van deze mooie gebeurtenis.

Bloemfonteijn1esteen-foto1 Bloemfonteijn1esteen-foto2
Bloemfonteijn1esteen-foto3 foto 13
Tijdens het slaan van de 1e paal in februari hadden alle aanwezigen ballonnen opgelaten. Vandaag werden ook de prijswinnaars in het zonnetje gezet.
Bij de volwassenen was de ballon van Dhr Smink uit Heesselt 97 km verderop in Ouddorp neergekomen. Bij de kinderen was de ballon van Nina in Nieuwegein beland. Zij kregen beiden een leuk presentje.
Bloemfontijn 032 Small Bloemfontijn 034 Small
foto 11 foto 12 

Wij bespreken graag uw wensen

MerlevanSonCreatie 54

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin